Linker:          Maxbass venner        Maxbass - Fakta og Informasjon

    Klipp fra ”Lutheraneren”, (22. årg. nr. 27) av 5. Juli 1916:Advertisment about the opening of the church.
  ”Holden menighet, Eckmann, N. D., skal ha kirkeindvielse søndag den 16de juli. Kirken indvies ved past. Hendrickson. Samtalemøte de to følgende dage. Samtaleemne de 1ste bøn. Indledes ved past. Silness. Alle prester fra de konfererende samfund i de nærmeste kredse er indbudt.”
This Holden Church was standing 
a little more than 50 years!     Ved menighetens 50 års jubileum i 1951 ble det utgitt et festskrift, og der får vi begrunnelsen for navnet: ”Den ble kalt ”Holden” etter anmodning  fra Anna Marie Jensen, mor til fru Ole Nygaard, etter en kirke med samme navn i Norge”.
    Anna Maria, datter til Jens Halvorsen Jelset og Aslaug Maria Halvorsdtr. var født 6. Jan. 1860. I 1889 reiste hun med båten ”Heimdal” fra Oslo til White Water i Wisconsin. Hun fikk en datter ,  giftet seg aldri og døde i 1914. Gravsteinen hennes forteller at hun var født i 1850, men det er i så fall ikke første gang at årstall er feilskrevet. På gården i Helgen bor fortsatt hennes slekt.
     Maxbass er et lite sted helt opp mot grensen til Canada. I 1996 bodde det 118 mennesker her. Ettersom grunnlaget for menigheten ble borte, ble den oppløst i 1965. Noen år senere ble også kirken revet. Kirkegården er i dag det eneste minne etter det som engang var en aktiv menighet!